Πίτσα με πιπεριά και ελιές

Πίτσα με πιπεριά και ελιές

15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια λαχταριστή πίτσα με mozzarella που λιώνει μοναδικά! Μια απολαυστική συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pizza-me-piperia-elies/

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε λίγο.
  • Προσθέτετε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τον γάντζο ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει µια µπάλα.
  • Αφαιρείτε την ζύμη από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο σε ένα καθαρό, στεγνό πάγκο, την διαμορφώνετε σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ανοίγετε το ζυμάρι μόλις ξεκουραστεί, με λίγο σιμιγδάλι σε μία πίτσα διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια και τις ελιές Καλαμών στην μέση κατά μήκος.
  • Απλώνετε την σάλτσα τομάτας στην πίτσα και πασπαλίζετε με το pasta & gratinar.
  • Τοποθετείτε από πάνω το χοιρινό καπνιστό ζαμπόν, την μοτσαρέλα, την πράσινη πιπεριά και τέλος τις ελιές Καλαμών.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στις αντιστάσεις, για 14-16 λεπτά.
  • Όταν η πίτσα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Υλικά

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
200 γρ.
Χοιρινό καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 φέτες
300 γρ.
100 γρ.
1 κ.σ.
Πράσινη πιπέρι
½
Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
7
Λίγα φύλλα απο φρέσκο βασιλικός
Για την ζύμη
Αλεύρι
300 γρ.
Νερό
150 γρ.
Αποξηραμένη μαγιά
4 γρ.
Αλάτι
2 πρέζες
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Ψιλό σιμιγδάλι για το άνοιγμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι