Πένες με τυρί κρέμα και ντοματίνια

Πένες με τυρί κρέμα και ντοματίνια

25
Χορταστικό αλλά όχι παχυντικό πιάτο, με πένες και τυρί κρέμα. Τα ντοματίνια τα μαγειρεύουμε ολόκληρα ώστε να μην βγάλουν πολλά υγρά. Αν οπωσδήποτε θέλετε να προσθέσετε κάποιο αλλαντικό, σας προτείνουμε μια γαλοπούλα βραστή! Μια υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-penes-em-tyri-krema-kai-ntomatinia/

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τις πένες και τις βράζετε al dente. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, σουρώνετε τις πένες και τις διατηρείτε ζεστές.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα ντοματίνια και σοτάρετε για 5 λεπτά ανακινώντας τακτικά μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε».
  • Μεταφέρετε τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε την πάπρικα και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε το τυρί κρέμα και το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για να λιώσει το τυρί, προσθέτετε το σκληρό τυρί, τις πένες και τα ντοματίνια.
  • Ανακινείτε το τηγάνι για να ανακατευτούν και πασπαλίζετε με τα φυστίκια και τη ρίγανη. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα ακόμη.

Υλικά

Πένες
400 γρ.
γρ.
Τοματάκια
300 γρ.
Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4
Του γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
1 κ.σ.
200 γρ.
60 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης, αλατισμένα
40 γρ.
Λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι