Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

25
Χρόνος προετοιμασίας 10
Μια νόστιμη και γρήγορη πατατοσαλάτα για όλες τις περιστάσεις απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-patatosalata/

Εκτέλεση

  • Επιλέγουμε baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.
  • Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
  • Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες.
  • Βράζουμε για 15-20’, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να τσιμπιέται.
  • Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος και την φρεσκάδα της πατάτας.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
  • Αμέσως, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το Arla φρέσκο τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.
  • Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πικλες αγγουράκι και το κρεμμύδι ή πίκλες κρεμμυδιού.
  • Ανακατεύουμε την ζεστή πατατοσαλάτα.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα και λίγο σχοινόπρασο.
  • Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό σε κρέας και κοτόπουλο, αλλά και σαν γέμιση μέσα σε σάντουιτς.
  • Σε αυτή την πατατοσαλάτα ταιριάζει πολύ τραγανό μπέικον.
Για το τραγανό μπέικον
  • Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.
  • Ροδίζουμε το μπέικον σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε την πατατοσαλάτα με το τραγανό μπέικον λίγο πριν σερβίρουμε.

Υλικά

Πατάτες baby
500 γρ.
1 κομμάτι φλούδας απο λεμόνια
Της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές
Αλάτι & πιπέρι
200 γρ.
Της σούπας μουστάρδα
1 κ.σ.
1/2 πιπέρι κόκκινη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
Της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
1/2 ξερό κρεμμύδια σε λεπτές φέτες