Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα

27
Χρόνος προετοιμασίας 20
Τραγανές πατατόκροκέτες με μαστιχωτή μοτσαρέλα, μανιτάρια και σπανάκι. Σερβίρονται απαραίτητα με μια βελούδινη σάλτσα τυριού που γίνεται σε 5 λεπτά. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-patatokroketes-me-mozzarella/

Εκτέλεση

Για τις πατάτες
  • Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο και κρύο νερό. Τις βράζετε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) μέχρι να μαλακώσουν. Τις αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Για τα μανιτάρια και το σπανάκι
  • Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για τις κροκέτες
  • Λιώνετε τις πατάτες με το πρες πουρέ και βάζετε τον πουρέ σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τα μανιτάρια και το σπανάκι σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβετε. Τα μεταφέρετε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Προσθέτετε την μοτσαρέλα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.
Για το τηγάνισμα
  • Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη. Πιέζετε με τα χέρια σας για να γίνει ισόπαχη παντού και κόβετε με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Βάζετε από 1 κύβο βούτυρο στο κέντρο και πλάθετε σε κροκέτες.
  • Βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις κροκέτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.Σερβίρετε τις κροκέτες με τη σάλτσα τυριού.
Για τη σάλτσα τυριού
  • Σε ένα τηγανάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνετε το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο. Ραντίζετε τις κροκέτες και σερβίρετε.

Υλικά

Πατάτες
1 κ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.
Σκελίδα σκόρδου σκόνη
1
Ρίγανη ξερή
1 κ.γ.
200 γρ.
80 γρ.
Αλάτι, πιπέρι
Για τα μανιτάρια και το σπανάκι
2 κουταλιές
Μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
400 γρ.
Σπανάκι baby
150 γρ.
Αλάτι,πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού
1 κ.σ.
Σκόρδο ψιλοκομμένες
3 σκελίδες
300 γρ.
Ζωμός κότας ή νερό
200 ml
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο ψιλοκομμένο
Για το τηγάνισμα
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις