Πατάτες γεμιστές με τυρί κρέμα και μοτσαρέλα

Πατάτες γεμιστές με τυρί κρέμα και μοτσαρέλα

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 1 ω
Οι γεμιστές πατάτες με τυρί κρέμα αλλά και μαστιχωτή μοτσαρέλα είναι ένα εύκολο φαγητό που αν τις συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να τις σερβίρετε και σαν μεζέ με δροσερή μπύρα. Μια λαχταριστή συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-patates-gemistes-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Πλένετε καλά τις πατάτες τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις βάζετε στο κέντρο ενός αντικολλητικού χαρτιού. Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε το χαρτί σε πακέτο και κατόπιν το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Βάζετε το πακέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε τις πατάτες για 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθος) μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τις πατάτες, τις αφήνετε να γίνουν χλιαρές και να να μπορείτε να τις πιάσετε. Ανοίγετε το πακέτο, κόβετε ένα λεπτό κομμάτι από το επάνω μέρος και με ένα κουτάλι αφαιρείτε αρκετή από την ψίχα τους.
  • Μεταφέρετε την ψίχα σε ένα μπολ και πολτοποιείτε με το πρες πουρέ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, την πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις πατάτες μέχρι επάνω (να κάνουν βουναλάκι γέμισης). Βάζετε σε ένα ταψάκι και μοιράζετε την τριμμένη μοτσαρέλα και πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Υλικά

Πατάτες μέτριες (όσο δυνατόν πιο ισομεγέθεις)
4
200 γρ.
100 ml
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2
Θυμάρι ξερό
½ κ.σ.
100 γρ.
Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ.
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο