Πασχαλινό Τσουρέκι απο τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
Εκτέλεση
Υλικά
Μαγιά νωπή
|
40 γρ. |
---|---|
Γάλα πλήρες φρέσκο + 40γρ. επιπλέον χλιαρό
|
190 γρ. |
Αυγά + 1 επιπλέον για επάλειψη
|
2 |
125 γρ. | |
Αλεύρι σκληρό, ή για τσουρέκι
|
680 γρ. |
Ζάχαρη
|
120 γρ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Μαχλέπι κοπανισμένο (όχι πολύ γεμάτο)
|
1 κ.γ. |
Μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο
|
½ κ.γ. |
Νιφάδες αμυγδάλου για την επιφάνεια
|