Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού

Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα λαχταριστό γλυκό, φόρος τιμής σε γνωστό ποδηλατικό αγώνα της Γαλλίας. Δοκιμάστε την υπέροχη συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-paris-brest/

Εκτέλεση

Για τα σου
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε να πάρουν βράση και να λιώσει το βούτυρο και ρίχνετε μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Βάζετε την ζύμη στον κάδο του μίξερ και αρχίζετε να δουλεύετε τη ζύμη με τον γάντζο. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά (ρίχνετε το επόμενο, αφού έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο) και να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμμώδης ζύμη.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C με αέρα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Φτιάχνετε στρογγυλά δαχτυλίδια (περίπου 15-18, ανάλογα με το μέγεθος) και τα ψήνετε για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Για την κρέμα
  • Βάζετε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τελευταίο το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Το αφήνετε μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.
Για τα φρούτα
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα κόκκινα φρούτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν.
Συναρμολόγηση
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβετε δαχτυλίδια οριζόντια στη μέση. Με ένα κουταλάκι βάζετε λίγα κόκκινα φρούτα και με την κρέμα καλύπτετε ολόγυρα. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι σου και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Γάλα
100 ml
Νερό
100 ml
120 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ.
Ζάχαρη
1 κ.σ.
Αυγά
4
Αλάτι
½
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Για την κρέμα τυριού
400 γρ.
200 γρ.
Κουτί ζαχαρούχο γάλα (350-400 γρ.)
1
Αλάτι
1 πρέζα
Για τα φρούτα
Κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
300 γρ.
Ζάχαρη
2 κουταλιές
Μείγμα μπαχαρικών τριμμένων (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο)
1 κ.σ.
Κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας νερό
1 κ.σ.