Παρφέ σοκολάτα κεράσι

Παρφέ σοκολάτα κεράσι

8 ω 30 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Το απόλυτο παρφέ του καλοκαιριού που συνδυάζει δύο λατρεμένες γεύσεις. Σοκολάτα και κεράσι! Εύκολο, γρήγορο, πλούσιο σε υφή και εθιστική γεύση. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-parfait-sokolata-kerasi/

Εκτέλεση

Για τα κεράσια
  • Βάζετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ. Επαναφέρετε στη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει.
Για το παρφέ
  • Βάζετε 150 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνετε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζετε την σοκολάτα σε ένα μπολ, ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνετε για 1 λεπτό. Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος.
  • Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν απαλή υφή. Προσθέτετε σε δόσεις την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος. Μοιράζετε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και προσθέτετε στο ένα μέρος την λιωμένη (και κρύα) σοκολάτα και στο άλλο μέρος την μαρμελάδα κεράσι. Ανακατεύετε καλά και τις δύο κρέμες.
  • Αδειάζετε το κερασένιο μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, ντυμένη με μεμβράνη και βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Ρίχνετε και το μείγμα της σοκολάτας, σκεπάζετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες (όλο το βράδυ).
Σερβίρισμα
  • Αναποδογυρίζετε το παρφέ σε μια πιατέλα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και στολίζετε με φρέσκα κεράσια και τριμμένη σοκολάτα.

Υλικά

Για το παρφέ
500 γρ.
400 γρ.
Γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
400 γρ.
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ.
Βανίλια
1 κ.γ.
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Για τα κεράσια
Κεράσια χωρίς κουκούτσι
400 γρ.
Ζάχαρη
40 γρ.
Νερό
1 κ.σ.
Για το σερβίρισμα
Κεράσια
Σοκολάτα τριμμένη