Παρφέ λευκής σοκολάτας
8 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Παρφέ (parfait) που στα γαλλικά σημαίνει τέλειο, είναι ένα παγωμένο γλύκισμα -και όχι παγωτό- με πλούσια κρέμα. Σε συνδυασμό με τη λευκή σοκολάτα και τα ολόδροσα κεράσια γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
Εκτέλεση
Τα μυστικά της συνταγής
Μεγάλη προσοχή την ώρα που δουλεύετε το μείγμα στο μπεν μαρί γιατί τα αυγά μπορεί να κόψουν πολύ εύκολα.
Τα μυστικά της συνταγής
Αν διαθέτετε κουζινομηχανή για να χτυπήσετε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε πολύ δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνουν κρέμα, προσθέτετε το γάλα σε αργή ροή και δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε στο μπεν μαρί για να δέσουν.
Υλικά
Ζάχαρη
|
80 γρ. |
---|---|
Κεράσια, χωρίς κουκούτσι
|
250 γρ. |
5 κρόκοι αυγών
|
5 |
Γάλα
|
200 ml |
Arla κρέμα γάλακτος 35%
|
500 ml |
Λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
|
200 γρ. |
Για το σερβίρισμα
Ολόκληρα κεράσια
|
|
---|---|
Χοντροτριμμένη λευκή σοκολάτα
|
|
Φύλλα από μέντα
|