Παπουτσάκια με κοτόπουλο

Παπουτσάκια με κοτόπουλο

1 ω 5 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Τα κλασικά παπουτσάκια γίνονται εύκολα, γρήγορα και πιο ελαφριά γεμίζοντάς τα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα. Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο από προηγούμενο μαγείρεμα, μπορείτε να το «μεταμορφώσετε» σε κάτι νόστιμο και δημιουργικό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-papoutsakia-me-kotopoulo/

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένετε τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι χαράζετε από την μια πλευρά (δεν τις κόβετε εντελώς). Τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
Για τη γέμιση
  • Βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνετε το δεντρολίβανο και το αφήνετε για 1-2 λεπτά να αρωματίσει το βούτυρο.
  • Ρίχνετε τους κύβους του κοτόπουλου και τους σοτάρετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Αφαιρείτε τα κλαδάκια δεντρολίβανο, μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτετε το τυρί κρέμα, το πετιμέζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Ανοίγετε ελαφρά τις ψημένες μελιτζάνες και με ένα πιρούνι, πιέζετε τη σάρκα τους για να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε, μοιράζετε τη γέμιση και σκορπίζετε τα ντοματίνια και τη φέτα.
  • Πασπαλίζετε με το σουσάμι και επαναφέρετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά για να καψαλιστεί η φέτα και τα ντοματίνια.

Υλικά

Για τις μελιτζάνες
Μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
4
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
Φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
800 γρ.
300 γρ.
50 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Δενδρολίβανο
2 κλωναράκια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες
Πετιμέζι
40 ml
Μέντα, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι
Τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
100 γρ.
Σουσάμι
1 κ.σ.
Τοματάκια, κομμένα στη μέση
6
Αλάτι, πιπέρι