Αφράτα Pancakes

Αφράτα Pancakes

Χρόνος προετοιμασίας 10
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pancakes/

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το αλεύρι, τη baking powder, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε λίγο χώρο στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά, το Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο και το γάλα. Ξεκινήστε να τα χτυπάτε με το σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα αργά στο μείγμα τα ξηρά συστατικά. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό μείγμα, και στη συνέχεια ανακατέψτε με το ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε όλα τα συστατικά σε ένα πολυμίξερ και στη συνέχεια να ανακατέψετε με το ξύσμα λεμονιού.
  • Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε ένα μικρό κομμάτι Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, τοποθετήστε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι.
  • Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο επάνω μέρος του pancake, γυρίστε το τηγανίζοντας την αντίθετη πλευρά για άλλο ένα λεπτό, ή απλά μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε το pancake σε ένα ρηχό ταψί και καλύψτε το απαλά με ένα αλουμινόχαρτο. Κρατήστε το ζεστό σε έναν φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα pancakes σε μια στίβα με αρκετή δόση από μύρτιλα, φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου, μαζί με μια επικάλυψη από Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο. Συνοδέψτε τα με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.

Υλικά

Αλεύρι
225 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη
1 κ.σ.
Αυγά χτυπημένα
2
30 γρ.
Ημιαποβουτυρωμένο γάλα
300 ml
Λεμόνι (ξύσμα)
1
Μύρτιλα
200 γρ.
Φιστίκια πεκάν χροντροκομμένα
100 γρ.
Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα