Πανακότα σοκολάτα
4 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Δοκιμάστε τη με σοκολάτα και σερβίρετέ τη ως επιδόρπιο σε γιορτινό τραπέζι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Υλικά
Arla κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
|
400 ml |
---|---|
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
|
150 γρ. |
Γάλα
|
80 ml |
Ζάχαρη
|
40 γρ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
|
|
2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη (6 γρ.)
|
|
2 κουταλιές σούπας νερό κρύο
|
|
Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
|