Παγωτό Καρυδόπιτα

Παγωτό Καρυδόπιτα

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα γλυκό όνειρο που συνδυάζει τη παραδοσιακή καρυδόπιτα με το δροσερό παγωτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρυδόπιτα που σας έχει περισσέψει ή ακόμα και να αγοράσετε 2-3 κομμάτια έτοιμη. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pagwto-karydopita/

Εκτέλεση

Για την καρυδόπιτα
  • Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε με χαμηλή ταχύτητα το μείγμα για να ενωθούν. Τέλος, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 25x25 εκ. και αδειάζετε εκεί το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 25-30 λεπτά. Βγάζετε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και σιροπιάζετε την κρύα καρυδόπιτα.
Για το παγωτό
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα ξυλάκια κανέλας και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα προσθέτετε με αργή ροή το γάλα (πετάτε τις κανέλες) και αμέσως μετά το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βάζετε το σκεύος στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
  • Στρώνετε με μεμβράνη ένα μεταλλικό σκεύος. Κόβετε την καρυδόπιτα σε μικρούς κύβους. Σκορπίζετε λίγους κύβους μέσα στο μεταλλικό σκεύος και απλώνετε μια δόση παγωτό. Επαναλαμβάνετε τα υλικά σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν και καλύπτετε το σκεύος με μεμβράνη. Βάζετε στην κατάψυξη για 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Υλικά

Για την καρυδόπιτα
Αυγά
3
Ζάχαρη
100 γρ.
Αλεύρι
200 γρ.
Καρύδια ψιλοκομμένα
80 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
10 γρ.
Κανέλα
1 κ.σ.
Για το σιρόπι
Ζάχαρη
150 γρ.
Νερό
150 ml
Λεμόνι (χυμός)
½
Για το παγωτό
Κρόκοι αυγών
4
Ζάχαρη
80 γρ.
400 ml
Γάλα
200 ml
300 γρ.
Ξυλάκια κανέλας
3