Παγωτό Καρυδόπιτα
1 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα γλυκό όνειρο που συνδυάζει τη παραδοσιακή καρυδόπιτα με το δροσερό παγωτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρυδόπιτα που σας έχει περισσέψει ή ακόμα και να αγοράσετε 2-3 κομμάτια έτοιμη. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα
Για το σιρόπι
Για το παγωτό
Υλικά
Για την καρυδόπιτα
Αυγά
|
3 |
---|---|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
Αλεύρι
|
200 γρ. |
Καρύδια ψιλοκομμένα
|
80 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
10 γρ. |
Κανέλα
|
1 κ.σ. |
Για το σιρόπι
Ζάχαρη
|
150 γρ. |
---|---|
Νερό
|
150 ml |
Λεμόνι (χυμός)
|
½ |
Για το παγωτό
Κρόκοι αυγών
|
4 |
---|---|
Ζάχαρη
|
80 γρ. |
400 ml | |
Γάλα
|
200 ml |
300 γρ. | |
Ξυλάκια κανέλας
|
3 |