Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

5 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο γρήγορο παγωτό από αυτό. Εκτός από καραμελωμένα ροδάκινα μπορείτε να το δοκιμάσετε με νεκταρίνια, γιαρμάδες ή βερίκοκα. Φτιάξτε διπλάσια ποσότητα βάσης και καραμελώστε φρούτα της εποχής. Θα έχετε πάντα στην κατάψυξη ένα νόστιμο κέρασμα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pagoto-rodakino/

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις δύο ζάχαρες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
  • Βάζετε τα ροδάκινα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  • Στρώνετε με μεμβράνη ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό και απλώνετε σε στρώσεις την κρέμα και τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σκεπάζετε καλά και το αφήνετε για 5 ώρες στην κατάψυξη.

Υλικά

500 ml
Γάλα ζαχαρούχο παγωμένο
1 συσκευασία
Βανίλια εκχύλισμα
1 κ.γ.
Ροδάκινα ώριμα, ξεφλουδισμένα
3
Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ.
Ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές
Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1
Κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ.