Ομελέτα με Arla Havarti, μανιτάρια και ντομάτα

Ομελέτα με Arla Havarti, μανιτάρια και ντομάτα

12
Μια πανεύκολη και νόστιμη ομελέτα που θα αγαπήσει όλη οικογένεια.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-omelette-with-havarti--mushrooms/

Εκτέλεση

  • 1. Ζεσταίνετε το μισό απο το λάδι, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ιδανικά, 20εκ). Όταν το τηγάνι αρχίσει να καίει, προσθέτετε τα μανιτάρια και τηγανίζετε για 5 λεπτά ή μέχρι όλο το νερό να εξατμιστεί και τα μανιτάρια να ροδίσουν.
  • 2. Ρίχνετε το κόκκινο κρεμμύδι και τα κομμένα ντοματίνια, μαγειρεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Καρυκεύετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφαιρείτε απο το σκεύος το μείγμα των μανιταριών και τα αφήνετε στην άκρη.
  • 3. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια κουταλιά κρύο νερό. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλατιού και μαύρου πιπεριού.
  • 4. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα αυγά και όταν αρχίσουν να μαγειρεύονται, τραβάτε με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα τις άκρες του μείγματος του αυγού προς το κέντρο, απλώνοντας παράλληλα το μείγμα στο τηγάνι για να καλύψετε τυχόν κενά. Συνεχίζετε να το κάνετε αυτό μέχρι το υγρό μείγμα να μετατραπεί σε μια ελαφριά και αφράτη ομελέτα.
  • 5. Ρίχνετε ξανά το μείγμα μανιταριών και ντομάτας στο τηγάνι, επάνω απο την ομελέτα και το καλύπτετε με 2 φέτες τυρί Arla®Havarti συνεχίζοντας μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του αυγού. Διπλώνετε πάνω απο το μείγμα την ομελέτα και την τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Μανιτάρια chestnut
5
Τοματάκια κομμένα στη μέση
7
Κόκκινο κρεμμύδι αποφλοιωμένο και λεπτοκομμένο
1
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός λεπτοκομμένο
1 ματσάκι
Μεγάλα αυγά
3
Κρύο νερό
1 κ.σ.
2 φέτες