Μπρουσκέτες με σπανάκι & παναρισμένο τυρί Arla Havarti

Μπρουσκέτες με σπανάκι & παναρισμένο τυρί Arla Havarti

Λαχταριστές μπρουσκέτες με τυρί Arla Havarti! Μια υπέροχη ιδέα του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mprousketes-me-arla-havarti/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τις μπρουσκέτες
  • Bάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αρωματίζουμε με το σκόρδο και σωτάρουμε το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, το αρωματίζουμε με σκόρδο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λευκό και το μαύρο σουσάμι. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις φέτες Arla Havarti. Πανάρουμε ένα κομμάτι Arla Havarti πρώτα με το αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Μετά το περνάμε από το χτυπημένο αβγό με το βούτυρο και στο τέλος από το λευκό και μαύρο σουσάμι. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το παναρισμένο Arla Havarti, για 30 δευτερόλεπτα, από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το χωριάτικο ψωμί σε μικρά κομμάτια. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι ψωμιού το σπανάκι, το σαλάμι αέρος, το παναρισμένο Arla Havarti και σερβίρουμε.

Υλικά

3
Φέτες σαλάμι αέρος με πιπέρι
12
Ζυμωτό χωριάτικο ψωμί
4 φέτες
Σπανάκι
300 γρ.
Αλεύρι
150 γρ.
Αυγά
4
2 κουταλιές
Λευκό σουσάμι
250 γρ.
Μαύρο σουσάμι
50 γρ.
Σκελίδες σκόρδου
2
Ελαιόλαδο
30 ml
Αλάτι και πιπέρι