Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και σοκολάτα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και σοκολάτα

3 ω 20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Η καλύτερη ιδέα για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mpiskotoglyko-psygeiou/

Εκτέλεση

Για την κρέμα καραμέλας
  • Βάζετε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτετε την άχνη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού (όχι πολύ σφιχτή).
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενοποιηθούν. Προσθέτετε την βανίλια και την σαντιγί σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για την επιφάνεια
  • Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και το βούτυρο και λιώνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζετε τα φυστίκια και το μέλι στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σαν χοντρά ψίχουλα. Τα αφήνετε όλα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
Για τη συναρμολόγηση
  • «Ντύνετε» με μεμβράνη ένα πυρίμαχο παραλληλόγραμμο σκεύος 20x30 εκ. Στρώνετε μια σειρά από μπισκότα και απλώνετε μια λεπτή δόση κρέμα καραμέλας. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.
  • Τέλος, απλώνετε την κρέμα σοκολάτας, ισιώνετε με μια σπάτουλα. Στολίζετε με τα θρυμματισμένα φυστίκια και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Με τη βοήθεια της μεμβράνης, βγάζετε το γλυκό σε ξύλο κοπής και κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
400 γρ.
Για την κρέμα καραμέλας
300 γρ.
250 γρ.
Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα το βρείτε έτοιμο στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
30 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.γ.
Για την επιφάνεια
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.
150 ml
1 κ.σ.
Φιστίκια αράπικα, αλατισμένα
100 γρ.
Της σούπας μέλι
1 κ.σ.