Μπαμπαδάκια με ανανά και μέλι
4 ω 45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Τα μπαμπαδάκια (baba au rum) έχουν μεγάλη ιστορία και τα αγαπούν πολλοί οι γάλλοι. Στην Ελλάδα ήταν το αγαπημένο γλυκό τις δεκαετίες ’60 και ’70. Μικρά, σιροπιαστά γλυκάκια με άρωμα από το δυνατό ρούμι που απαραίτητα συνοδεύονται με σαντιγί. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Για το σιρόπι
Για το σερβίρισμα
Υλικά
Για τη ζύμη
Αλεύρι τσουρεκιού
|
200 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
20 γρ. |
Αλάτι
|
1 κ.γ. |
Μαγιά νωπή
|
10 γρ. |
Αυγά
|
2 |
60 γρ. |
Για το σιρόπι
Νερό
|
500 ml |
---|---|
Ζάχαρη
|
200 γρ. |
Μέλι
|
2 κουταλιές |
Ρούμι
|
40 ml |
Λεμόνι (χυμός)
|
½ |
Για το σερβίρισμα
Ανανά φυσικό χυμό από κονσέρβα, ψιλοκομμένο
|
100 γρ. |
---|---|
200 ml | |
Ζάχαρη άχνη
|
1 κ.σ. |
Μέλι για το σερβίρισμα
|