Μηλόπιτα βουτύρου με σταφίδες και γλυκό κρασί

Μηλόπιτα βουτύρου με σταφίδες και γλυκό κρασί

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Μια λαχταριστή μηλόπιτα που θα λατρέψουν όλοι. Ετοιμάστε την πιο απολαυστική συνταγή από την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-milopita-voutyroy-me-stafides/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ, ραντίζετε με το γλυκό κρασί και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Βγάζετε τον κάδο από την κουζινομηχανή και ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα κοσκινίζοντάς τα απευθείας. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ και προσθέτετε τους κύβους των μήλων και τις σταφίδες μαζί με το γλυκό κρασί .
  • Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια και στρώνετε εκεί τις φέτες των μήλων.
  • Τα πασπαλίζετε με την μαύρη ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 60-75 λεπτά . Δοκιμάζετε με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρετε από το φούρνο. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Γλυκό Σαμιώτικο κρασί
70 ml
Σταφίδες σουλτανίνες
50 γρ.
Κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς πυρήνες (τα 2 κομμένα σε φέτες και τα 2 κομμένα σε κύβους)
4
225 γρ.
Ζάχαρη καστανή, ψιλή
225 γρ.
Αυγά
3
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.
Κανέλα
1 κ.γ.
Μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα