Μηλόπιτα Χαλβάς
1 ω 20 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Τα καραμελωμένα μήλα της μηλόπιτας συναντούν έναν υπέροχο βουτυρένιο χαλβά και το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Εκτέλεση
Προετοιμασία
Αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στη ζαχαροπλαστική, καλό είναι να έχουμε στην κουζίνα μας τα εξής εργαλεία: μαρίζ (σπάτουλα από σιλικόνη), δοσομετρητή, ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας, φόρμα για κέικ, κουπάτ, τσέρκι.
Υλικά
60 γρ. | |
Σιμιγδάλι ψιλό
|
240 γρ. |
Γάλα
|
1 λ. |
Ζάχαρη
|
200 γρ. |
Ξύσμα απο ένα λεμόνια
|
|
100 γρ. | |
Σταφίδες
|
100 γρ. |
Μήλα
|
4 |
Ζάχαρη καστανή και κανέλα για το πασπάλισμα
|