Μιλφέιγ με σάλτσα φράουλας

Μιλφέιγ με σάλτσα φράουλας

47 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Ελαφρύ και απολαυστικό, αυτό το μιλφέιγ είναι ιδανικό σαν επιδόρπιο μετά απο ένα γιορτινό τραπέζι. Μια εξαιρετική συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mille-feuille-me-saltsa-fraoulas/

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά αλλά να μην βράσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και το corn flour και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  • Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς, τοποθετείτε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Τοποθετείτε την κρέμα σε ένα πυρέξ, τη στρώνετε ομοιόμορφα, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην κρέμα και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
  • Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάτε πολύ καλά με ένα πιρούνι, σε όλη τους την επιφάνεια, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη, σκεπάζετε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε ένα ταψί από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα 300 γραμμάρια φράουλες μαζί με τα 180 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα 200 γραμμάρια φράουλες σε τέταρτα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι γρεναδίνης και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε καλά.
  • Αποσύρετε την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετείτε σε ένα μπολ, την χτυπάτε λίγο με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής να αφρατέψει και προσθέτετε την σαντιγί, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις.
  • Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνετε κρέμα από πάνω, λίγη σάλτσα φράουλας, λίγες μαριναρισμένες φράουλες και επαναλαμβάνετε από πάνω άλλη μία στρώση.
  • Τέλος θρυμματίζετε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω στην κρέμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, λίγη σάλτσα φράουλας και σερβίρετε.

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας
1
Άχνη ζάχαρη
50 γρ.
250 γρ.
Για την κρέμα
Γάλα
450 γρ.
300 γρ.
300 γρ.
Ζάχαρη
180 γρ.
Κρόκοι αυγών
4
Κορν φλάουρ
100 γρ.
Βανίλια (εκχύλισμα)
2 κ.γ.
Για την σάλτσα φράουλας
Φράουλες
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
120 γρ.
Για το σερβίρισμα
Φράουλες
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ.
Σιρόπι γρεναδίνης
30 ml
Δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές