Μήλα σοτέ με μπαχαρικά

Μήλα σοτέ με μπαχαρικά

35
Χρόνος προετοιμασίας 20
Μια υπέροχη συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mila-sote-me-mpaxarika/

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους και ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα βερίκοκα.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα μήλα μαζί με το βούτυρο για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα cranberries, τα φουντούκια, τα κάσιους και τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού, τον αφήνετε να εξατμιστεί και να γλασάρει ελαφρώς ανακατεύοντας καλά.
  • Αποσύρετε τα μήλα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα αφήνετε ελαφρώς να κρυώσουν.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά ποτήρια τα σοταρισμένα μήλα μαζί με την salted caramel pudding κάνοντας σε κάθε ποτήρι 3 στρώσεις από το κάθε υλικό.

Υλικά

Μήλα
3
1 κ.σ.
Μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ.
Κανέλα
1 κ.γ.
Μοσχοκάρυδο
½ κ.γ.
Cranberries αποξηραμένα
40 γρ.
Φουντούκια χοντροσπασμένα
40 γρ.
Φιστίκια κάσιους, χοντροσπασμένα
40 γρ.
Αμύγδαλα χοντροσπασμένα
40 γρ.
Χυμό πορτοκάλι
40 ml
2 συσκευασίες