Μεξικάνικο ρύζι

Μεξικάνικο ρύζι

40
Μια λαχταριστή συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mexikaniko-ryzi/

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τις πιπεριές και το καλαμπόκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τον πελτέ και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε και ρίχνετε τα κόκκινα φασόλια και το νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, ανακατεύετε και ρίχνετε το αλατισμένο βούτυρο. Ρίχνετε το αλατισμένο βούτυρο διάσπαρτα, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να λιώσει.
  • Με αυτό τον τρόπο, θα λιώσει ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να κάνετε έντονο ανακάτεμα. Ένα απλό αφράτεμα είναι αρκετό για να ενσωματωθεί το βούτυρο στο ρύζι.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και μουλιασμένο για 30'
450 γρ.
2 κουταλιές
Κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
1
Σκόρδο, λιωμένη
1 σκελίδα
Πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
175 γρ.
Καλαμπόκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1
Μαύρα φασόλια απο κονσέρβα
425 γρ.
Ντομάτα πελτέ
2 κουταλιές
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ.
Φρέσκος κόλιανδρος τριμμένο
1 κ.γ.
Κύμινο σκόνη
1 κ.γ.
Πάπρικα
1 κ.γ.
Πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας)
½ κ.γ.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βραστό νερό
700 ml
Φρέσκο μαϊντανός ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
20 γρ.
2 κουταλιές
Για το γαρνίρισμα
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρο (μόνο ψιλοκομμένα
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα