Μελομακάρονα με LURPAK SOFT και ελαιόλαδο

Μελομακάρονα με LURPAK SOFT και ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 40’ , Χρόνος ψησίματος: 30’
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-melomakarona-me-lurpak-soft/

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ:
  • Λιώνουμε το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά..
  • Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη.
  • Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
  • Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

Υλικά

Υλικά για τα μελομακάρονα:
430 γρ.
Αλεύρι
1⅕ κ.
Χυμό πορτοκάλι
400 ml
Ζάχαρη άχνη
30 γρ.
Μαγειρική σόδα
½ κ.γ.
Κανέλα
¼ κ.γ.
Γαρύφαλλα
⅙ κ.γ.
Πορτοκάλι (ξύσμα)
1
Υλικά για το σιρόπι:
Νερό
500 γρ.
Ζάχαρη
700 γρ.
Πορτοκάλι κομμένο στα 2
1
Ξυλάκια κανέλας
2
Μέλι
100 γρ.
Καρύδια χοντροκομμένα
Μέλι για το μέλωμα