Μαύρα ψωμάκια burger

Μαύρα ψωμάκια burger

10 ω
Μαύρα ψωμάκια για burgers; Φύγαμε! Αυτά τα ασυνήθιστα ψωμάκια προσθέτουν ποικιλία στο πιάτο και κάνουν κάθε λαχανικό να φαίνεται ακόμα πιο χρωματιστό. Δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακά, αλλά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Ιδανικά για ένα πάρτι Halloween ή αν θέλετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας κάτι ξεχωριστό. Με την βαθιά μαύρη εμφάνισή τους, μετατρέπουν κάθε burger σε κάτι πραγματικά μοναδικό.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mavra-psomakia-burger/

Εκτέλεση

  • Βάλτε το γάλα και τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και διαλύστε τη μαγιά.
  • Προσθέστε τα αυγά και το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής, χτυπήστε το μείγμα και προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι (κρατήστε περίπου 50 γρ. αλεύρι).
  • Ζυμώστε τη ζύμη με τον γάντζο (εξάρτημα) ζυμώματος στη χαμηλότερη ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
  • Βάλτε το βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι στη ζύμη και ζυμώστε για περίπου 2 λεπτά στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  • Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να σχηματίζει ένα μπαλάκι γύρω από τον γάντζο.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια και πλάστε τα σε μπαλάκια - δεν χρειάζεται αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας. Πιέστε τα μπαλάκια ελαφρά για να τα κάνετε πιο επίπεδα.
  • Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε δύο φύλλα λαδόκολλας και αφήστε τα να φουσκώσουν σκεπασμένα στο ψυγείο για 8-24 ώρες.
  • Βγάλτε τα ψωμάκια από το ψυγείο και αφήστε τα σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσουν.
  • Αλείψτε τα ψωμάκια με νερό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10-12 λεπτά στους 200° (τυπικό είδος φούρνου).

Υλικά

Μαγιά
25 γρ.
Κρύο γάλα
100 ml
Αυγά
5
Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά
Ζάχαρη
2 κ.γ.
Αλάτι
1½ κ.γ.
Αλεύρι σίτου
600 γρ.
200 γρ.
Λίγο νερό
Μαύρο σουσάμι