Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυρί κρέμα

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυρί κρέμα

45 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Τα γεμιστά μανιτάρια είναι ο τέλειος μεζές για ένα γιορτινό τραπέζι ή για ένα brunch. Το λουκάνικο μαζί με το τυρί κρέμα και το μείγμα τυριών κάνουν μια τόσο νόστιμη γέμιση που είναι σίγουρο ότι θα την υιοθετήσετε και για άλλα λαχανικά. Δοκιμάστε την σε ντοματίνια, πιπερίτσες ή και βρασμένες baby πατάτες. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-manitaria-gemista-me-loukaniko-kai-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Βουρτσίζετε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε) για να φύγουν τυχόν χώματα και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Αφαιρείτε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβετε για να γίνουν σαν κιμάς.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το λουκάνικο και το «σπάτε» με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί και να γίνει ψιχουλιαστό. Δημιουργείτε ένα κενό στο κέντρο του τηγανιού και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα μυρωδικά και το μπούκοβο και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα τυχόν κολλημένα κομμάτια και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε για 10-15 λεπτά να μισοκρυώσει.
  • Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το πάνκο, το μισό μείγμα τυριών και λίγο μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  • Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζετε τα μανιτάρια με αρκετή γέμιση ώστε να ξεχειλίζει από το μανιτάρια και να δημιουργείται ένα βουναλάκι.
  • Τοποθετείτε τα γεμισμένα μανιτάρια στο ταψί, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά.

Υλικά

Ασπρομανίταρα
25
40 γρ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2
Φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια
Φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα μόνο)
6 κλωναράκια
Μπούκοβο
½ κ.γ.
Λευκό κρασί
60 ml
250 γρ.
150 γρ.
Πάνκο ή ψίχουλα ψωμιού
40 γρ.
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο , για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι