Μακαρονάδα με ντομάτα & τυρί

Μακαρονάδα με ντομάτα & τυρί

Μια λαχταριστή μακαρονάδα γεμάτη μεσογειακά αρώματα, απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-makaronada-me-ntomata-tyri/

Εκτέλεση

Για τη μακαρονάδα
  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο ,τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.
  • Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.
  • Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε μια δύο φορές.
  • Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιουν τα υγρά τους.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δυό φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.
  • Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.
  • Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά

Για τη μακαρονάδα
Μακαρόνια
300 γρ.
25 γρ.
Σκελίδα σκόρδου
1
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½
Βασιλικός
1 κλωναράκι
Ντομάτα πελτέ
½ κ.σ.
Τοματάκια
250 γρ.
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ.
Νερό ή ζωμό
1 λ.
Για το σερβίρισμα
Φύλλα απο βασιλικός
Λίγο ελαιόλαδο