Linguine με σάλτσα λεμονιού

Linguine με σάλτσα λεμονιού

27
Απολαυστικά λινγκουίνι με αρωματική σάλτσα λεμονιού. Μια υπέροχη συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-linguine-me-saltsa-lemoniou/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
  • Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει.
  • Προσθέτετε το pasta&gratinar μαζί με τα linguine, και λίγο από το νερό στο έβραζαν, και ανακατεύετε καλά.
  • Όταν ξεκινήσει να δένει η μακαρονάδα, προσθέτετε τα ξύσματα μαζί με το χυμό λάιμ και την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι από πάνω.

Υλικά

180 γρ.
Λινγκουίνι
500 γρ.
150 γρ.
1 κ.σ.
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια
2
Σκελίδα σκόρδου
1
Λεμόνι (ξύσμα)
1
Μοσχολέμονο (lime) (ξύσμα)
1
Μοσχολέμονο (lime) (χυμό)
½
Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι