Λευκή βασιλόπιτα αμυγδάλου
1 ω 25 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δοκιμάστε μια βασιλόπιτα αμύγδάλου με κρέμα τυριού. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το αφράτο παντεσπάνι και η βελούδινη κρέμα θα κλέψουν την παράσταση ακόμη και από το φλουρί που περιέχει. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
Για την τυρόκρεμα
Συναρμολόγηση
Υλικά
Για τα κέικ
230 γρ. | |
Ζάχαρη
|
400 γρ. |
Αυγά (τα ασπράδια) σε θερμοκρασία δωματίου
|
6 |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
400 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
2½ |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Εκχύλισμα από αμύγδαλα
|
2 κουταλιές |
Γάλα
|
280 ml |
Ηλιέλαιο
|
60 ml |
Για την γέμιση και την επικάλυψη
600 γρ. | |
500 ml | |
Κρεμόριο (θα το βρείτε στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
|
1 κ.γ. |
Ζάχαρη άχνη
|
2 κουταλιές |
Εκχύλισμα από αμύγδαλα
|
1 κ.σ. |
Επιπλέον υλικά
Καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου
|
|
---|---|
Σιρόπι καραμέλας
|