Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

1 10
Ένα πεντανόστιμο πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ετοίμαστε κι εσείς αυτή την καταπληκτική συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kremmydosoupa/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Χαμηλώνετε κι άλλο την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν ένα σχετικά σκούρο, ομοιόμορφο χρώμα.
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να εξαφανιστεί τελείως, προσθέτετε των μοσχαρίσιο ζωμό και αφήνετε την κρεμμυδόσουπα να σιγοβράσει για άλλα 18-20 λεπτά.
  • Όση ώρα βράζει η σούπα τοποθετείτε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και μοιράζετε ισομερώς πρώτα το φρέσκο τυρί κρέμα και από πάνω το pasta & gratinar.
  • Τοποθετείτε τις φέτες μπαγκέτας σε προθερμασμένο φούρνο στο grill μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  • Σερβίρετε την κρεμμυδόσουπα σε βαθιά, ατομικά μπολ με τις μπαγκέτες με τα τυριά από πάνω

Υλικά

Κρεμμύδι
800 γρ.
160 γρ.
Αλεύρι
20 γρ.
2 λίτρα ζωμός μοσχαρίσιος
Για το σερβίρισμα
8 φέτες απο μπαγκέτες
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
150 γρ.
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι