Πασχαλινά κουλουράκια με βούτυρο Lurpak

Πασχαλινά κουλουράκια με βούτυρο Lurpak

37 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Δοκιμάστε κι εσείς αυτά τα υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια με τη μοναδική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-koulourakia-voutyrou/

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάτε για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μπράντι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το μαχλέπι. Αναδεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
  • Ξεκινάτε να ρίχνετε το αλεύρι σε 3-4 δόσεις, ζυμώνοντας τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Πλάθετε κουλούρια των 40 γρ. και τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε με χτυπημένο αυγό και ψήνετε στο φούρνο για 15-18 λεπτά.

Υλικά

500 γρ.
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
320 γρ.
2 αυγά
Μπράντι
50 ml
Χυμό πορτοκάλι ή νερό
60 ml
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλια
Μπέικιν πάουντερ
20 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1100 γρ.
2-3 κρόκους αυγά για το άλειμμα