Κουλουράκια πορτοκαλιού
25 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπ
Τα πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι τραγανά, αφράτα και πολύ αρωματικά. Ετοιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
Εκτέλεση
Για τα κουλουράκια
Για το διάλυμα αυγού
Τα μυστικά της συνταγής
Αν είναι πολύ ζεστός ο χώρος που δουλεύετε και σας δυσκολεύει η ζύμη για κουλουράκια στο πλάσιμο, αφήστε την ζύμη για 10’ στο ψυγείο να σφίξει και μετά μπορείτε να τα πλάσετε. Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, αυξήστε την θερμοκρασία στους 180ºC. Ο φούρνος χρειάζεται αρκετή ώρα προθέρμανση για να πιάσει την σωστή θερμοκρασία στις αντιστάσεις. Στις αντιστάσεις ψήνετε στην κάτω σχάρα για λίγα λεπτά επιπλέον. Στις αντιστάσεις ψήνετε πάντα ένα ένα ταψί και ποτέ δυο μαζί. Αντίθετα, στον αέρα ψήστε και 2-3 ταψιά μαζί. Όμως σε αυτή την περίπτωση, πρέπει στα μισά του ψησίματος να αλλάξετε θέση στα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Υλικά
Για τα κουλουράκια
250 γρ. | |
Ζάχαρη
|
140 γρ. |
2 κρόκοι αυγών
|
2 |
Αλάτι
|
2 πρέζες |
Πορτοκάλι (μεγάλο, ακέρωτο)
|
1 |
Κονιάκ
|
15 ml |
Χυμό πορτοκάλι (1 μεγάλ ζουμερό πορτοκάλι)
|
60 ml |
Μαγειρική σόδα
|
⅛ κ.γ. |
Μαστίχα (2 δάκρυα)
|
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
450 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Για το διάλυμα αυγού
Αυγό μικρό
|
1 |
---|---|
Νερό
|
1 κ.σ. |