Κορμός σοκολατένιος
2 ω 25 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Ο κορμός, και μάλιστα, ο σοκολατένιος, είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων για τους Γάλλους. Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Αυγά μεγάλα
|
4 |
---|---|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
80 γρ. |
Κακάο άγλυκο
|
20 γρ. |
50 γρ. | |
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Για την κρέμα σοκολάτας
250 γρ. | |
250 ml | |
Ζάχαρη άχνη
|
50 γρ. |
Κουβερτούρα καλής ποιότητας, λιωμένη και κρυωμένη
|
100 γρ. |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |