Κορμός Σοκολάτας

Κορμός Σοκολάτας

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kormos-sokolatas/

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
  • Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους και ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή σε μία λαδόκολλα, σε όλη την επιφάνεια σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε μαζί με το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
  • Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ, απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα.

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ασπράδια αυγά
4
Κρόκοι αυγά
4
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ.
Γάλα
150 γρ.
100 γρ.
500 γρ.