Κορμός με κρέμα μόκα και σοκολατένια βουτυρόκρεμα

Κορμός με κρέμα μόκα και σοκολατένια βουτυρόκρεμα

25 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Αυτά τα Χριστούγεννα, ετοιμάστε έναν λαχταριστό κορμό με τη συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kormos-me-krema-moka/

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι σε ένα μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Όταν είναι έτοιμη αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τους κρόκους μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το corn flour και το προσθέτετε και αυτό σε 2-3 δόσεις στην μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, κάνετε μία λεπτή στρώση με το μείγμα για παντεσπάνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.
  • Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Για την κρέμα μόκα, τοποθετείτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν και σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 40 ml νερό μαζί με τον στιγμιαίο καφέ, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί το νερό και να λιώσει ο καφές.
  • Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν, τις αποσύρετε από το νερό, τις στύβετε καλά, τις προσθέτετε στο κατσαρολάκι με τον καφέ και ανακατεύετε καλά να λιώσεουν.
  • Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  • Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτετε το μείγμα του καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο καφές στην κρέμα.
  • Για την βουτυρόκρεμα, στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε, σε δυνατή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε το κακάο μαζί με τις 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνετε την κρέμα μόκα στο παντσπάνι, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 δαχτύλων από την κάθε μεριά, τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Αποσύρετε τον κορμό από το ψυγείο, τον καλύπτεται, με την βοήθεια μίας σπάτουλας, με την βουτυρόκρεμα, τοποθετείτε πάνω τα κόκκινα φρούτα, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Υλικά

Για το παντεσπάνι
Ασπράδια αυγών
4
Κρόκοι αυγών
4
Ζάχαρη
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ.
Κορν φλάουρ
50 γρ.
Βανίλια (εκχύλισμα)
1 κ.γ.
Για την κρέμα μόκα
300 γρ.
150 γρ.
Ζάχαρη άχνη
140 γρ.
Νερό
40 γρ.
Στιγμιαίο καφέ
4 κ.γ.
Ζελατίνη
2 φύλλα
Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα
250 γρ.
Ζάχαρη άχνη
400 γρ.
3 κουταλιές
Κακάο
45 γρ.
Για το σερβίρισμα
Φρούτα (φρέσκα, κόκκινα)
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα