Κολοκυθόψωμο
Είμαστε στη μέση του φθινοπώρου, τα φύλλα πέφτουν και η μυρωδιά από φρέσκο, σπιτικό ψωμί απλώνεται στην κουζίνα. Το ψωμί με κολοκύθα είναι η ιδανική συνταγή για αυτή την εποχή του χρόνου, όταν ο καιρός γίνεται πιο δροσερός και οι μέρες μικραίνουν. Το γλυκό-πικάντικο άρωμα της κολοκύθας, σε συνδυασμό με μια πρέζα κουρκουμά, θυμίζει μια χρυσή φθινοπωρινή μέρα.
Εκτέλεση
Υλικά
Υλικά για το ψωμί
Κίτρινη κολοκύθα ξεφλουδισμένη (300γρ.)
|
1 |
---|---|
Μαγιά
|
25 γρ. |
Γιαούρτι
|
125 γρ. |
Αλεύρι ολικής άλεσης
|
420 γρ. |
Σπόροι κολοκύθας
|
60 γρ. |
25 γρ. | |
Αλάτι
|
1 κ.γ. |
Υλικά για το τυρί κρέμα
125 γρ. | |
Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
|
1 κ.γ. |
Λεμόνι (φλούδα)
|
½ |
Θαλασσινό αλάτι
|
1 κ.γ. |