Κιουνεφέ με φρέσκο τυρί κρέμα

Κιουνεφέ με φρέσκο τυρί κρέμα

40 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα υπέροχο κιουνεφέ για τις γιορτές, απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kiounefe-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι, τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα του λεμονιού, σε δυνατή φωτιά, βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το αφήνετε μετά στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ανθότυρο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζετε και αφρατεύετε το καταίφι και στρώνετε το μισό στα 4 πυρίμαχα σκεύη. Βουτυρώνετε καλά το κανταΐφι, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο, μοιράζετε ισομερώς το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα, σκεπάζεται καλά με το υπόλοιπο κανταΐφι, βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε πάλι με λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Όταν ο κιουνεφέ είναι έτοιμος και βγει ζεστός από τον φούρνο τον περιχύνετε με το σιρόπι, σχεδόν μία κουτάλα της σούπας στο κάθε πυρίμαχο. Πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

Υλικά

Ανθότυρο
300 γρ.
Φύλλο κανταΐφι
400 γρ.
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές
Κανέλα
3 κ.γ.
Γαρύφαλλα
1½ κ.γ.
350 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
200 γρ.
Για το σιρόπι
Νερό
350 γρ.
Ζάχαρη
500 γρ.
Λεμόνι (φλούδα)
1