Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες & φράουλες

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες & φράουλες

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-sokolatas-gemisto-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Ισιώνετε με ένα κουτάλι και ψήνετε το κέικ για 55 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς (μέσα στη φόρμα).
Για τη γέμιση:
  • Χτυπάτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση:
  • Παίρνετε ένα ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνετε περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κέικ, και χαράζετε βαθιά χωρίς να πατήσει το μαχαίρι μέχρι τη φόρμα. Επαναλαμβάνετε το βαθύ χάραγμα και γύρω από την τρύπα της φόρμας αφήνοντας 1 εκατοστό κέικ γύρω από την τρύπα.
  • Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζετε το εσωτερικό του κέικ και το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. «Κολλάτε» τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ που υπάρχει στη φόρμα. Αδειάζετε την κρέμα της γέμισης και πιέζετε τις φράουλες επάνω στην κρέμα.
  • Τρίβετε με τα δάχτυλά σας τα ψίχουλα που έχετε κρατήσει στο μπολ και τα σκορπίζετε επάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρά με τις παλάμες σας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βάζετε την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το σπορέλαιο. Ανακατεύετε καλά.
  • Βγάζετε το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και καλύπτετε με την σάλτσα σοκολάτας. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και διακοσμείτε με γραμμές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι). Κόβετε το κέικ και σερβίρετε.

Υλικά

Για το κέικ
Ζάχαρη
200 γρ.
250 γρ.
Αυγά
4
Γάλα
120 ml
Βανίλια εκχύλισμα
1 κ.γ.
Σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
150 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 γρ.
Κακάο άγλυκο
35 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ.
Για τη γέμιση
250 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
120 ml
Μπανάνες
2
Φράουλες
10
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ.
100 ml
Σπορέλαιο
1 κ.γ.
Σοκολάτα λευκή
80 γρ.