Κέικ πορτοκάλι με σαγκουίνι και ροζ γλάσο
Απολαύστε ένα πολύ απλό κέικ, γεμάτο γεύση και φυσικά αρώματα, ετοιμάζοντας την εκπληκτική συνταγή της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
Εκτέλεση
Προετοιμασία για το κέικ
Για το κέικ πορτοκάλι
Για το ροζ γλάσο
Τα μυστικά της συνταγής
Για πιο αφράτο κέικ πορτοκαλιού μπορείτε να αλέσετε την καστανή ή την κρυσταλλική ζάχαρη, ώστε να λιώσει εύκολα στο ψήσιμο.
Προετοιμασία
Το κλασικό κέικ πορτοκαλιού γίνεται χωρίς μίξερ, με ένα σύρμα.
Τα μυστικά της συνταγής
Να ελέγχετε πάντα αν ψήθηκε το κέικ στο κέντρο του, μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στην καρδιά του, όταν περάσει ο προτεινόμενος χρόνος ψησίματος.
Υλικά
Για το κέικ πορτοκαλιού με σαγκουίνι
Αυγά μεγάλα
|
3 |
---|---|
Ζάχαρη καστανή ή της αρεσκείας σας
|
200 γρ. |
150 γρ. | |
Πορτοκάλια (ξύσμα)
|
2 |
Κανέλα
|
¼ κ.γ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Χυμό πορτοκάλι (σαγκουίνι ή άλλη ποικιλία)
|
150 ml |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
250 γρ. |
Για το ροζ γλάσο
Ζάχαρη άχνη
|
1 κ.σ. |
---|---|
Χυμό πορτοκάλι
|
2 κουταλιές |
Για τη φόρμα του κέικ
1 κ.σ. | |
Αλεύρι
|
1 κ.σ. |