Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

1 ω 5 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα και έχει βελούδινη υφή. Ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Μια συνταγή απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-vouturokrema-sokolatas/

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκατ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και κοσκινίσουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βραστό νερό κι ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει το μείγμα.
Για το κέικ
  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με το μίξερ για 1′.
  • Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 3′ να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  • Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με την κρέμα.
  • Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα για 1½ λεπτό.
  • Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη και αναδιπλώνουμε.
  • Βάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45′.
  • Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του.
  • Αφήνουμε για 15′ στην φόρμα μετά αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε οριζόντια σε δυο κομμάτια.
  • Γεμίζουμε με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη.
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
  • Περιχύνουμε με το καυτό λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει γυαλιστερό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 50′ με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξει ελαφρά. Πότε πότε ανακατεύουμε την βουτυρόκρεμα σοκολάτας, μέχρι να αποκτήσει υφή που να στέκεται γιατί στην αρχή θα είναι αραιή.
  • Μόλις σφίξει γεμίζουμε το κέικ με λίγη βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15′ πριν σερβίρουμε.

Υλικά

Για το κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας
Βραστό νερό
125 ml
Ψιλοκομμένη σοκολάτα 60-70% κακάο
60 γρ.
Κακάο κοσκινισμένο
35 γρ.
180 γρ.
Ζάχαρη
180 γρ.
Αυγά μεγάλα, χωρισμένα κρόκος από ασπράδι
2
Αλάτι
1 πρέζα
125 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ.
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
150 γρ.
Μέλι
1 κ.σ.
Σοκολάτα 70% κακάο
170 γρ.
Σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
100 γρ.