Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά & δυόσμο

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά & δυόσμο

1 ω 20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Ένα πεντανόστιμο κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας και τυριά, που μπορεί να γίνει και με πουρέ που μας έχει περισσέψει. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-poure-glykopatatas/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και γυρίζετε τη θερμοκρασία στους 180°C αερόθερμο.
  • Βουτυρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και την αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε με προσοχή τις γλυκοπατάτες και τις βάζετε σε ένα μπολ. Πιέζετε με το πρες πουρέ για να λιώσουν καλά.
  • Ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνετε με ένα κουτάλι και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Για την κρέμα
  • Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Ξεφορμάρετε το κέικ και σερβίρετε περιχύνοντας με την κρέμα.

Υλικά

Γλυκοπατάτες
800 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ.
Αυγά
3
150 γρ.
200 γρ.
150 γρ.
Μέντα ψιλοκομμένα
15 φύλλα
Φρέσκος κόλιανδρος σκόνη
1 κ.γ.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
200 γρ.
Ζωμός λαχανικών ζεστός
60 ml