Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

1 ω 20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα απολαυστικό, ζουμερό κέικ, με τη υπέροχη, φυσική γεύση του Arla Φρέσκου τυριού κρέμα! Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-krema-tyriou/

Εκτέλεση

Εκέλεση για το κέικ με κρέμα τυριού
  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
  • Προσθέτετε το ηλιέλαιο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και το απλώνετε καλά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
  • Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ καρότου και σερβίρετε.

Υλικά

Ηλιέλαιο
175 ml
Ζάχαρη καστανή
225 γρ.
125 γρ.
Αυγά μεσαία
4
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Κανέλα
1 κ.γ.
Γαρύφαλλα
½ κ.γ.
Μαγειρική σόδα
½ κ.γ.
Καρότα τριμμένο
400 γρ.
Καρύδια περασμένα απο μίξερ (να γίνουν σχεδόν σκόνη)
150 γρ.
Για την κρέμα
150 γρ.
Άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές
200 γρ.
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ.γ.
Ξύσμα απο 1 λεμόνια