Κέικ με καρύδια & επικάλυψη κρέμας τυριού
1 ω 40 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Μια διαφορετική και απολαυστική εκδοχή της καρυδόπιτας, που
συνοδεύεται από αέρινη κρέμα τυριού.
Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για το σιρόπι
Για την κρέμα τυριού
Προετοιμασία
Ανάβουμε τον φούρνο όταν ξεκινάμε τη συνταγή και όχι όταν το γλυκό είναι σχεδόν έτοιμο για ψήσιμο. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά (ο χρόνος, βέβαια, διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο) για να φτάσει στη θερμοκρασία που ορίζουμε. Ένας σωστά προθερμασμένος φούρνος βοηθάει το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα να ενεργοποιηθούν και να κάνουν το κέικ αφράτο και φουσκωτό.
Υλικά
Ψύχα απο καρύδια
|
400 γρ. |
---|---|
Αυγά
|
5 |
Ζάχαρη
|
200 γρ. |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
280 γρ. |
Κανέλα
|
1 κ.γ. |
250 γρ. |
Για το σιρόπι
Νερό
|
600 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
750 γρ. |
Γλυκόζη
|
100 γρ. |
Για την κρέμα τυριού
300 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
30 γρ. |
100 γρ. |