Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Με υπέροχη γεύση και άρωμα λεμονιού, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας. Μια συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-lemoni-21/

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ 26x10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ.
200 γρ.
Αυγά
5
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
Χυμός από λεμόνια
120 γρ.
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα