Κέικ φράουλα

Κέικ φράουλα

Δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να πιουν το γάλα τους; Συνοδέψτε το με ένα ζουμερό κομμάτι κέικ. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-fraoula/

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, που έχουμε ήδη κοσκινίσει, εναλλάξ με το ρόφημα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σήτα – με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την υγρασία που θα κρατούσε στο ταψί.
  • Για το γλάσο Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη. Καλύπτουμε με το γλάσο το κέικ και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Υλικά

Για το κέικ
350 γρ.
150 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Για το γλάσο
Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες (κι επιπλέον ολόκληρες για το γαρνίρισμα)
80 γρ.