Κέικ bundt πορτοκάλι

Κέικ bundt πορτοκάλι

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Δημιουργήστε ένα λαχταριστό, αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-bundt-portokali/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24-25 εκ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτετε σε 3 δόσεις τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα.
  • Σταματάτε το μίξερ, βγάζετε τον κάδο στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού, ενώ ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κάρδαμο και ανακατεύετε απαλά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα ξύλινο σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρετε από το φούρνο.
  • Αφήνετε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό (ή το χυμό) ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κρύο κέικ και το αφήνετε να στεγνώσει πριν το κόψετε.

Υλικά

Ψιλή, κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ.
300 γρ.
Αυγά μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
5
Πορτοκάλια (ξύσμα)
3
Φυσικό χυμό πορτοκάλι
250 ml
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ.
Κάρδαμο τριμμένο
2 κ.γ.
Για το γλάσο
Ζάχαρη άχνη
200 γρ.
Νερό ή χυμό απο πορτοκάλι
30 ml
Καραμελωμένο ξύσμα πορτοκάλι