Κέικ ανάποδο με καραμελωμένες φράουλες

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένες φράουλες

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Δοκιμάστε κι εσείς ένα κέικ - φραουλένιο πειρασμό, με τη μοναδική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-anapodo-me-fraoules/

Εκτέλεση

Για τις φράουλες
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε τις φράουλες και σοτάρετε για 3 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν οι φράουλες.
Για το κέικ
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ. και στρώνετε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αδειάζετε μέσα στη φόρμα τις καραμελωμένες φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το βούτυρο, το ρόφημα και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ και ισιώνετε την επιφάνεια.
  • Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε μια μεγάλη πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα
  • Βάζετε στο μούλτι το τυρί κρέμα, το ρόφημα γάλακτος και τις μετρημένες φράουλες και πολτοποιείτε μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Ραντίζετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε με φρέσκες φράουλες.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Ζάχαρη καστανή, ψιλή ακατέργαστη
300 γρ.
200 γρ.
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα από βανίλια
Για τις φράουλες
500γρ. φράουλες
50 γρ.
Της σούπας ζάχαρη καστανή, ψιλή ακατέργαστη
3 κουταλιές
Για το σερβίρισμα
200 γρ.
100 γρ. φράουλες
Φράουλες ολόκληρες