Halloween Τούρτα

Halloween Τούρτα

Τρομακτικά νόστιμη και ανατριχιαστικά εντυπωσιακή. Η Halloween τούρτα συνδυάζει σοκολατένιο παντεσπάνι με μια απαλή πορτοκαλί βουτυρόκρεμα για επικάλυψη. Αυτή η τούρτα θα είναι το αποκορύφωμα του τραπεζιού σας. Αφήστε τους καλεσμένους σας να μαγευτούν από την διακόσμησή της και απολαύστε την.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-halloween-tourta/

Εκτέλεση

Παντεσπάνι:
  • 1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα.
  • 2. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και ομογενοποιείτε .
  • 3. Ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Τα ενσωματώνετε εναλλάξ με το γάλα μέσα στο χτυπημένο βούτυρο και ομογενοποιείτε. Τέλος, ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • 4. Σε μια φόρμα 18cm με αποσπώμενη βάση, τοποθετείτε μια λαδόκολλα (να πιάνει και τα τοιχώματα). Ρίχνετε όλο το μείγμα και ψήνετε στην μέση του φούρνου για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ελέγχετε το ψήσιμο με ένα μαχαίρι.
  • 5. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά και αφαιρείτε από τη φόρμα.
Βουτυρόκρεμα:
  • 1. Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  • 2. Σιγά σιγά προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάτε μέχρι να μαλακώσει.
  • 3. Προσθέτετε το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Στήσιμο:
  • 1. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει πολύ καλά, κόβετε σε δύο (2) ίσα μέρη με μαχαίρι ψωμιού.
  • 2. Τοποθετείτε το ένα κομμάτι στην βάση και απλώνετε πάνω του το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα. Τοποθετείτε το άλλο παντεσπάνι από πάνω.
  • 3. Με μια σπάτουλα απλώνετε μια λεπτή στρώση από την βουτυρόκρεμα σε ολόκληρη την τούρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • 4. Με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτετε ολόκληρη την τούρτα, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τούρτας.
  • 5. Πριν τη σερβίρετε, την διακοσμείτε με τα πολύχρωμα τρουφάκια.

Υλικά

Παντεσπάνι
Ζάχαρη
250 γρ.
100 γρ.
Αυγά
3
Αλεύρι μαλακό
250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Αλάτι
¼ κ.γ.
Γάλα
200 ml
Λιωμένη μαύρη σοκολάτα
125 γρ.
Επικάλυψη
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.γ.
Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διακόσμηση
Πολύχρωμη γλυκιά τρούφα