Γλυκειά κολοκυθόπιτα

Γλυκειά κολοκυθόπιτα

Η κολοκυθόπιτα είναι ένα τυπικό επιδόρπιο για την αμερικανική Ημέρα των Ευχαριστιών ("Ημέρα των Ευχαριστιών"). Αλλά έχει γίνει επίσης πολύ δημοφιλές για το Halloween. Αυτή η συνταγή τονίζει την υπέροχη γεύση της με τα ζεστά αρώματα κανέλας και τζίντζερ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-glykeia-kolokythopita/

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε με τη βάση. Ανακατεύτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο για να σχηματίσετε ένα μείγμα. Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε για να σχηματίσετε μια ζύμη. Πιέζετε σε πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου περίπου 24 εκ. Το αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Ξεφλουδίζετε την κολοκύθα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφαιρείτε τα σπόρια με ένα κουτάλι. Χοντροκόβετε την κολοκύθα και μαγειρεύετε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά.
  • Στραγγίζετε το νερό και στραγγίζετε καλά την κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι για λίγα λεπτά. Πολτοποιείτε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και τα αδειάζετε στη φόρμα.
  • Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 40-50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Διακοσμείτε με σαντιγί και πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορο.

Υλικά

Γέμιση
Κολοκύθες
250 γρ.
Αυγά
2
Ζάχαρη
160 γρ.
Τριμμένη κανέλα
1 κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα
Αλεύρι
2 κουταλιές
200 ml
Βάση
Αλεύρι
180 γρ.
Ζάχαρη
2 κουταλιές
125 γρ.
Κρόκος αυγού
1
Πρόταση σερβιρίσματος
100 ml
Ψιλοκομμένοι κολοκυθόσποροι