Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια

Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια

50
Χρόνος προετοιμασίας 30
Ένα φανταστικό γλυκό που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις. Τραγανές φλογέρες από φύλλο κρούστας με μια αφράτη τυρόκρεμα και φυστίκια Αιγίνης. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-flogeres-saragli-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τις φλογέρες*
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Με ένα πινέλο, βουτυρώνετε καλά 8 σωλήνες ειδικούς για κανόλι και τους αφήνετε στην άκρη.
  • Απλώνετε όλα τα φύλλα κρούστας επάνω στον πάγκο της κουζίνας και κόβετε από την μακριά πλευρά, στη μέση. Παίρνετε ένα κομμένο φύλλο κρούστας, το αλείφετ καλά με λιωμένο βούτυρο, σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και το αλείφετε και αυτό με βούτυρο. Βάζετε στην άκρη μια σωλήνα και τυλίγετε όλο το μήκος του φύλλου. Αφού τελειώσετε το τύλιγμα, πιάνετε με τις χούφτες σας τις άκρες και σουρώνετε απαλά προς το κέντρο ώστε να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές ζάρες. Βάζετε το σαραγλί στο ταψάκι και το αλείφετε καλά με βούτυρο.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας συνολικά 8 ρολάκια τα οποία αποτελούνται από 2 μισά φύλλα κρούστας. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και αφαιρείτε τους μεταλλικούς σωλήνες. Τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με σιρόπι και τα αφήνετε και πάλι στη σχάρα μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
Για την κρέμα
  • Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολάκι και το αφρατεύετε με το σύρμα. Το μεταφέρετε σε δόσεις στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε καλά τις φλογέρες. Βάζετε το τριμμένο φυστίκια σε ένα πιάτο και «πανάρετε» τις άκρες από τις φλογέρες. Σερβίρετε αμέσως.**

Υλικά

Για τις φλογέρες
Φύλλα κρούστας
8
100 γρ.
Για την κρέμα
300 γρ.
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
40 γρ.
Εκχύλισμα από βανίλια
1 κ.γ.
Για το σιρόπι
Ζάχαρη
100 γρ.
Νερό
100 ml
Λεμόνια
1 κ.γ.
Για το σερβίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης ψιλοτριμμένα
80 γρ.